divendres, 20 d’octubre del 2006

Conselleria "florero", estómac agraït


L'altre dia no tenia son i vaig escoltar la repetició de Minoria absoluta. Entre d'altres coses, la tropa del Toni Soler oferia una entrevista a la Sra. Dolors Camats, candidata número dos en la llista d'IC-V-eUA. No és la primera vegada que la veig o la sento i, que em perdoni si la jutjo frívolament, m'ha semblat, simplement, una senyora amb un guió. Ben après, això si, se'l sap tot. S'ha après la lliçó i se sap, fins i tot, les notes a peu de pàgina i la lletra petita del llibre. Llàstima que el que hom espera sentir d'un/a canditat/a sigui algun raonament mínimament intel·ligent i no el catecisme del bon candidat!
En el llibre d'estil que en Saura deu donar als candidats hi deu haver un apartat relatiu a les funcions de la seva conselleria, la que algú ha batejat com "conselleria florero" per allò que es fa difícil saber quines són exactament les funcions amb les que es gasten els diners que costa l'infraestructura d'una conselleria.
En Soler li va preguntar a la Camats per aquesta espinosa qüestió i la noia, llibre d'estil en ma, va recitar les competències i realitzacions de la conselleria. Vaig procurar no oblidar-les i, per tal que el poble de Catalunya pugui jutjar si en Saura ha fet de conseller florero en una conselleria florero, les transcric tot seguit:

1 Va endegar la participació ciutadana en la redacció de l'estatut: recordeu el bus de l'estatut que es passejava pels pobles?, dons, això.
2 Ha posat em marxa el programa (o el que sigui) de recuperació de la memòria històrica
3 Ha treballat per la pau (us ho asseguro, va dir això)
4 no hi va haver una quarta actuació de la conselleria i en Toni Soler, imagino, es va aguantar el riure

La trama no farà comentaris.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agrada lo del contrafort, és com l'esquerra crossa, però en construcció, que està molt de moda.
Crec que tot el mon ha vist clar que la conselleria del Saura és això, la conselleria del saura, que tocava ser conseller perquè era un dels signataris del pacte del Tinell, no poerquè la conselleria fos necessària.
Així juguen amb els nostres diners..

Anònim ha dit...

Ja n'hi ha prou de desprestigiar l'esquerra magnificant els seus errors!, IC ha jugat un paper important en el govern i ha forçat moltes accions des de l'òptica ecologista.
Discrepo del sentit que es dóna a aquest post.

Anònim ha dit...

No cal desprestigiar IC, només cal mirar què fan i tots solets es desprestigien.
L'esquerra intel.ligent, Folla't a la dreta (amb felta d'ortografia inclosa), l'ecologisme de vis estreta (Bracons, 4rt cinturó...) en són diversos exemples. Els hi deixes corda, i tots sols s'emboliquen.
Pena!