dimarts, 30 de setembre del 2008

Miracle o efectes especials?

L'altre dia llegia el diari i vaig veure la notícia d'un miracle - al·leluia!- : la contaminació dels voltants de Barcelona s'havia reduït un 3 o 4% des de que s'ha limitat la velocitat a 80 Km/h. Qualsevol usuari i patidor de les vies ràpides del voltant de Barcelona sap que la realitat és que una bona part del dia es circula entre 0 i 40 Km/h a causa dels embussos, i la resta, segons els tràfic, entre 100 i 110 Km/h (excepte quan la gent s'apropa a un dels pòrtics lluminosos, que frena bruscament tant si hi ha càmera com si no (per si de cas). En aquestes condicions, com és que ha baixat la contaminació? No podia ser altre cosa que un miracle, probablement de la Moreneta atenent les pregàries del Baltasar, que ja van tenir bon feeling quan hi havia sequera.

Però com que el tema era interessant i no hi ha miracles cada dia, tot llegint la notícia hom s'adona que el que havien fet era una simulació per ordinador, amb el monstre Mare Nostrum, que ha costat una pasta i alguna cosa s'ha de fer amb ell. Del que es deia, sembla que havien encarregat un estudi (com no?) a un científic (possiblement proper a Iniciativa) que havia modelitzat no-sé-què i li havia sortit que la contaminació baixava un 4%. O sigui, no era un miracle, eren efectes especials virtuals simulats per ordinador.

A la Trama encara conservem un vell Comodore dels anys 80 i també hem fet una simulació: tots anem en carro a la feina (estirat per un burro català, òbviament) i l'emissió de gasos contaminants baixa... un 10%! - al·leluia!-, a la que s'ha d'afegir el metà procedent del pets dels burros (els que tiren dels carros, no els que ens governen), la qual cosa no és modelitzable perquè depèn de la dieta alimentària dels animalons i de la seva capacitat digestiva.

En resum, que el descens del 3 o 4% de contaminació no és un miracle, és ciència ficció. Això si, en base a aquestes dades ja estan pensant en ampliar la zona de limitació... i és que els radars de l'àrea metropolitana són els més rendibles del país i ara que estem en temps de crisi, alguna cosa ha de fer el govern per poder seguir contractant parents, amics i coneguts.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

El Baltasar és incompesurable! No l'enteneu, ha de buscar calers per pagar els 60.000 euros que guanya la seva filla amb un contracte de "confiança" a la Generalitat.

eva ha dit...

jajajajajajajajajaja

T'has lluït.

T'he de dir, però, que TOT és modelitzable. Inclús els pets dels burros. Els dels que ens governen també.

Anònim ha dit...

No té res (o si) a veure amb el post, però un dia estaria be fer la llista de parents (només parents, deixem els amics i coneguts) que hi ha com a càrrecs de confiança... la filla del Bastasar, els germans del Carod i del Nadal, la dona del Montilla està a la Dipu, no se quina colsellera és la dona de no se qui del PSC... No sabem la sort que tenim que el Saura sigui fill únic!

La bronca que van muntar quan l'Oriol Pujol va fer de DG!

Anònim ha dit...

Jo passo cada dia per la ronda litoral a les 8.30 del matí i m'agradaria anar a 80, però m'haig de conformar en no passar dels 10 Km/h.

Salvador ha dit...

Un bon exemple el del carro de la utilització de biocombustibles.