a) Zapatero diu que els ajuntaments i els governs autònoms gasten més del compte, i que per aquest motiu potser hauran retalls en els pressupostos. Diu, d’altra banda i per compensar, que el Gobierno ha fet bé els deures, que conté la despesa i que això farà possible, malgrat tot, arribar a uns pressupostos adequats amb increment de despesa en infraestructures i en aspectes socials. Formarà part aquesta explicació del futur del finançament autonòmic?, ja ho veurem.
En tot cas, avui mateix llegeixo en mitjans diferents: que l’ajuntament de Madrid ha paralitzat la licitació de noves obres i que la inefable Maleni està preparant una campanya d’imatge, diuen. Es veu que en sis mesos gastarà el doble del sou del president del gobierno de tot un any. També avui en un article d’opinió es quantificava en aproximadament 6.000 milions d’euros el cost dels electoralistes 400€ repartits linealment entre rics i pobres, això sí, sempre que els pobres treballin i tinguin un IRPF que superi aquesta quantitat.
b) Els experts –els que no tenen encarregat un estudi des de l’administració, s’entén- incideixen en la competitivitat i la recerca com a mesures per sortir de la crisi. Espanya - i Catalunya- estan a la cua pel que fa al sistema educatiu i és un dels països amb un més elevat índex de fracàs escolar. El Conseller del ram –el Tete, diuen els d’ERC- qualificà d’inútil el darrer estudi de la Fundació Jaume Bofill. Segons ell, a més a més d’inútil, també era desfasat i el proper informe PISA donarà resultats clarament més positius. En el Govern tot allò positiu sempre està per arribar.
c) Amb tot el que està caient, ZP segueix enfilat en el vaixell triomfalista: “Espanya compta amb el sistema financer millor del món”. Paral·lelament –coses de la vida- un informe europeu situa Espanya en el penúltim lloc dels països europeus en competitivitat exterior i productivitat laboral. El president fa gràcies sobre què passa a Itàlia i a França i fins a quin punt nosaltres ho fem millor. Encara més, quan Rajoy li retreu, Zapatero li demana sentit de l’humor.
Formarà part tot plegat d’aquest estrany sentit de l’humor del presidente?
d) Anem pel sentit de l’humor:
El saben aquell que diu que hi ha dirigents de diferents països que es troben per posar en comú diferents propostes de cara a pal·liar la crisi econòmica?.
Amb més o menys encert (personalment no estic d’acord amb moltes coses), cadascun d’ells aporta possibles pal·liatius :
- L’americà, que està acabant el seu mandat, opina que tot el sistema financer nordamericà està en perill i posa d’acord els candidats a la presidència dels Estats Units i, per tant, adversaris polítics, perquè el recolzin públicament per al rescat bancari per un import de 700.000 milions $ per tal d’estabilitzar el sistema financer. Segurament aquesta quantitat és similar al cost de la guerra de l’Irak i, per tant, s’ho hauria pogut pensar abans. En tot cas, fa aquesta proposta.
- El francès està estudiant noves mesures legals per eliminar els contractes blindats dels alts càrrecs empresarials que contemplen remuneracions desmesurades. Proposa la refundació del capitalisme.
- L’alemany creu que cal prendre’n mesures que afectin directament el sistema financer, entre d’altres parla de l’establiment de normes perquè els bancs no puguin fer operacions de risc fora de la seva comptabilitat i sense suficient capital propi. Diu que haurien de disposar de reserves més grans de liquiditat i que tot això ho hauria de controlar el FMI (Fons Monetari Internacional).
- L’espanyol diu que com que el dèficit comercial creix, farà una carta als reis de l’orient perquè portin joguines espanyoles.
... Per favor, algú sap què hem de fer per canviar de còmics?...
divendres, 26 de setembre del 2008
El saben aquell que diu ...
Publicat per cobaltina a les 11:24
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
6 comentaris:
El més trist de tot plegat és que els tontos de l'acudit (sigui el que sigui) sempre som els mateixos. Tant se val que mani la dreta, aquests que s'autoetiqueten "esquerres" o l'osito bimbo. Al final sempre paguem els mateixos.
Ara, el que comença a ser simptomàtic és l'alegria de ZP en qualsevol qüestió que es toqui. I és que la ignorància és molt atrevida.
A mi se m'acut que si els ajuntaments i altres organismes han fet anys d'or amb el boom immobiliari, saben com devien saber, que no duraria tota la vida... perquè no estalviaven per esperar les èpoques de vaques magres? O això només és una cosa que han de fer les empreses i els particulars?
És la versió bambi del "españa va bien" de l'Aznar. Els dos igual d'embusteros, els dos tractant de vendre una realitat imaginària. I el que digui el contrari, no és patriota (gran paraula, aquesta!)
Hi ha un problema de capacitats real en els gestors de la cosa pública. No es pot admetre que per a fer classes a nens de parvulari (que és molt important) s'hagi de tenir una carrera universitària i es faci formació continuada)i en canvi que per a ser president dels EUA o ministre d'Espanya no s'hagi de tenir, com a mínim el mateix. No crec en el despotisme il·lustrat però a voltes una mica de cultura no vindria pas malament...ni que sigui per explicar acudits;-)
És que els nostres dirigents tenen allò que se'n diu "un nivelazo", no tant sols el president, podem seguir per consellers, DGs i arribar fins alguns càrrecs de "confiança" que francament, desperten una profunda desconfiança.
En aquest panorama, no és estrany que consellers com en Treserres o en Castells passin per genials, quan l'únic mèrit que se'ls coneix es la capacitat d'articular vàries frases seguides intel·ligibles... governar, allò que es diu governar, tampoc.
Aquest blog, no hauria de dir-se la trama polonesa?
Publica un comentari a l'entrada