dilluns, 5 de maig del 2008

El preu d'una agenda

Els diaris dels darrers dies s’han fet ressò de dos fets, gairebé consecutius en el temps, que han afectat les directives dels dos partits majoritaris a l’estat espanyol.

D’una banda, el Sr. Eduardo Zaplana, ex-alcalde de Benidorm, ex-president de la Generalitat Valenciana, ex-ministre de diverses carteres, moreno piscina enveja de correligionaris i contrincants, ha deixat el seu escó al congrés per acceptar una oferta de Telefònica com a delegat de l’empresa a Europa, per la qual cosa diuen que la companyia (privada, privatitzada) li pagarà l’envejable quantitat d’un milió d’euros a l’any.

Per altra, el Sr. David Taguas, ex-director de l’oficina econòmica de la presidència del Gobierno (allà a la Moncloa), ex-algunes coses més de l’administració del Zapatero, ha estat proposat com a president de la patronal de les grans constructores (SEOPAN). No sabem quan cobrarà el Sr. Taguas, però la Trama té entès que les grans constructores no són garrepes amb els que les ajuden a guanyar (més) diners i totes les informacions disponibles suggereixen que el president de la seva patronal no serà un mileurista.

Quins mèrits tenen un i altre per arribar als llocs on han arribat? No se sap que el Sr. Zaplana tingui gran experiència en telecomunicacions, de fet ni tant sols sap parlar anglès, que per anar per Europa semblaria indispensable. Tampoc coneixem els mèrits del Sr. Taguas, en el seu curriculum no hi consta cap experiència en construcció, tot i que, això si, ha estat subdirector del servei d’estudis del BBVA i altres ocupacions dintre de l’administració, vinculat a la Moncloa.
Què es valora dons d’aquests dos candidats? La Trama, després de donar-hi moltes voltes, ha arribar a la conclusió que el més valuós que tenen aquests dos personatges, i que deuen haver valorat en el que val els seus nous patrons, és l’agenda. De l’un es diu que té bona amistat amb Berlusconi i amb Sarcozy, de l’altre no se’n diu res, però venint de la Moncloa deu recordar el telèfon de palau, on hi deu haver deixat algun conegut.

Segur que són dues grans persones d’enorme vàlua intel·lectual, grans treballadors, profunds coneixedors de sectors on ara treballaran, coses que el comú dels ciutadans ignorem, segur. Però com deia no-sé-qui, la dona del César no cal que sigui honrada, però ho ha de semblar. I que voleu que us digui, aquests estrets lligams entre la política i els negocis, aquests sous milionaris per unes feines poc definides... sorprenen als ciutadans i no ajuden gens ni mica a una millor valoració de l’anomenada “classe política”.

Entretant, una legió de mileuristes (i sub-mileuristes) tractarà de sobreviure, cercarà un habitatge inabastable, suportarà la incompetència de l’administració i pagarà les multes per anar a més de 80Km/h o regar els geranis, mentre se sent vigilat, que no protegit, en nom d’una suposada seguretat globalitzada.
Merda!

5 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
cobaltina ha dit...

Tens molta raó. Tanmateix jo afegiria que els motius no són, segurament, únicament de futur, sinó també de passat: pagar favors prestats.
Un altre vessant inquietant de fitxatges com aquests és el fet que demostren que, segons les gran companyies i els grans lobbys -que, de ben segur, s'equivoquen poc- és millor comptar amb els més relacionats que no pas amb els més capacitats.No és aquesta una via directa a la corrupció?.
Finalment, un altre punt de vista. Tant des de Moncloa com des de Génova, s'han mostrat "molestos" pels fitxatges de Taguas i de Zaplana, respectivament. Em sembla molt bé que el Sr. Zapatero i el Sr. Rajoy diguin que estan molestos, però algú pensa que si l'un o l'altre haguessin indicat a Seopan o a Telefónica la seva molèstia no els haurien escoltat? Seopan i Telefónica volen tenir Zapatero i Rajoy molestos?

marius ha dit...

Tranquils... Telefonica i Seopan saben que Zapatero i Rajoy tindran un dia o altre una campanya electoral per a fer i aleshores, trucaran a la seva porta amb la ma parada.

O sigui que, enfadats però moderadament, no resultés que el seu enfadament fes enfadar als que manen.

Tot sota control...

Anònim ha dit...

Jo diria més, Zapatero està nefadat perquè tenia muntada una campanya per criticar que Zaplana escapés a Telefónica i el tal Taguas li ha xafat la guitarra.

Enfadat amb SEOPAN (ni amb Telefónica), ni parlar-ne!

Anònim ha dit...

per completar informació: el Sr. Taguas cobrarà 300.000 euros més el 80% del sou que cobrava com a president de la cosa econòmica de can Moncloa. O sigui, que no passarà gana, entre l'atur i el sou. Incompatbible? Dons es veu que no.