Dimarts vaig anar al Teatre. Per cert, recomano molt l’obra: “El Llibertí”, teatre Poliorama.
Bé, aquest teatre, com potser sabeu, és a la part de dalt de la Rambla de Barcelona.
Va coincidir que dimecres hi havia partit de Champions del Barça i molts dels seguidors de l’altre equip (Glasgow, crec) ja eren a Barcelona dimarts, molts d’ells concentrats a la Plaça de Catalunya amb una gran cridoria i enrenou. La majoria d’aquestes persones anaven alguna cosa més que alegres per l’efecte dels milers de litres de cervesa que havien begut.
També tota la Rambla anava plena i, per descomptat, els bars. Des de dins el teatre, començada l’obra i, per tant, amb les portes tancades, es podien sentir els crits.
A la sortida del teatre (aprox. 23.30 hores), la Plaça de Catalunya era encara plena i absolutament bruta de deixalles. Al costat, diversos vehicles de mossos i de la guàrdia urbana, amb els seus efectius fent-la petar alegrement.
No vull ara jutjar si era millor intervenir o no. Possiblement, un cop muntat el “sarao” era difícil una intervenció per aturar res.
Crec que aquesta situació és una bona mostra de la visió que des de fora es té de casa nostra. De fet no és altra cosa que una concentració en lloc i data d’una bona part del turisme que ens visita.
Catalunya, i fonamentalment Barcelona, és cada cop més un lloc de turisme barato. He arribat a llegir als diaris que hi ha ofertes de “turisme de borratxera” que, com a final de festa s’inclou una baralla amb la policia (!!!).
Trobo que ja és prou exasperant anar d’un lloc a l’altre de la ciutat, sobretot si ho has de fer pel centre o pel barri gòtic, i trobar una munió de turistes que van a la seva. El turisme, no cal dir-ho, fa nosa quan és tan massiu com el que ens arriba a casa, però encara ho és més si és de baixa qualitat i, a més a més, no ens aporta cap benefici, ni econòmic ni de cap altra mena.
He tingut la sort de viatjar per diversos llocs d’Europa i d’Amèrica i en algun cas per ciutats de les conegudes com a turístiques. En cap moment, us ho asseguro, he tingut la sensació que tinc a casa nostra.
Està molt bé que ens visitin i que hi viatgin persones per gaudir de la Ciutat, però caldria que algú comencés –tot i que ara potser ja és tard- a pensar alguna solució.
Aquella idea de que Barcelona és una Ciutat oberta a tothom s’ha tret de mare a base d’una modernor i d’una llibertat mal entesa. Més val menys visitants i de qualitat que molts i descontrol·lats.
Deia al títol: “Però... qui s’han cregut que som?”. Doncs, s’han cregut que som el que gràcies a la gestió del nostre turisme hem demostrat que som.
divendres, 9 de novembre del 2007
Però.... qui s'han cregut que som?
Publicat per cobaltina a les 9:25
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
3 comentaris:
Dons s'han cregut que som un país de paella, sangria i pandereta... si no no vindrien amb les intencions exclussives de beure cervesa fins a petar, tot i no disposar d'entrades pel partit.
Això, si com que som un ciutat oberta, multicultural i transgresora, es pot venir aqui a fer despedides de soltera "low cost", borraxera pel gòtic i col.lebracions suposadament esportives que arrasen amb la plaça de Catalunya de Barcelona, alhora que es pixen a tots els recons (per cert, contravenint la tant promoguda "ordenança municipal pel civisme").
Estaria be que els Clos, Portabella, l'hereu Hereu, Mayol, etc. hi pensessin un moment. Tot i que, com que no passen per la plaça de Catalunya a aquella hora, ni viuen en el barri gòtic o el raval, no se'ls pixen a la porta de casa.
Sobre aquesta disbauxa de la plaça Catalunya ahir sortia una petita nótícia a un diari (no devia ser de la "premsa amiga"), tot comentant l'estat en que va quedar la plaça i els seus voltants, es va demanar a al policia urbana perquè no feiem complir l'ordenança de civisme i van dir que "era un problema d'ordre públic, competència dels mossos".
Preguntada la poli autonòmica, van manifestar que si haguessin de multar a tot aquella gent fent soroll, pixant-se i cridant "no acabariem mai més" (sic).
O sigui, a part de la desprotecció del ciutadà davant una colla de vàndals (siguin escocesos, galesos o de la Mongòlia exterior), resulta que si els que contravenen la llei són molts, la poli no actua perquè (es veu) els hi sembla massa feina (a part de que no deuen saber anglés i no sabriem com explicar-se).
Moraleja per a catalans emprenyats: si som molt saltan-nos la llei, es veu que es pot fer(policia autonòmica dixit).
Probeu de fer una cosa similar a Londres o Glasgow i veureu la tolerància de la policia d'aquestes ciutats envers els brètols...
Publica un comentari a l'entrada