dimecres, 14 de novembre del 2007

La UGT i l'1 de desembre

Aquests dies estem veient com des de diferents entitats s’està convocant una protesta pel caos de rodalies i, en general, pel tema infrastructures. Al capdavant de la convocatòria hi ha la plataforma pel “Dret a decidir” i s’hi han afegit altres entitats i alguns partits polítics.

Una de les coses que crida l’atenció és la no participació en aquesta convocatòria dels sindicats.

Crida l’atenció perquè, si partim de la base que un sindicat és una associació formada per a la defensa dels interessos econòmics i socials dels seus membres i que els membres d’aquests sindicats són treballadors, i si tenim en compte que el problema de rodalies i transports públics en general altera fonamentalment la vida dels treballadors, sembla que una convocatòria d’aquest estil hauria d’afectar de ple els sindicats.

Ahir el Sr. Àlvarez, d’UGT va deixar ben clar quin és el motiu pel qual, si més no la UGT, no s’adhereix a la convocatòria, ras i curt: no hi són perquè no volen que les properes eleccions les guanyi el PP.

No sembla, doncs, que els interessos que mouen la UGT a no participar en la convocatòria siguin els dels treballadors en general, sinó únicament els interessos d’alguns dels actuals treballadors interins de l’administració.

Històricament la UGT ha estat un sindicat estretament relacionat amb el PSOE, ara bé, aquesta supeditació dels interessos dels treballadors (la seva finalitat) als interessos d’un partit, em sembla una roïnesa.

A més a més em fa pensar: fins al dia d’avui, cada cop que la UGT s’ha posicionat en algun tema, amb quina finalitat ho ha fet? A qui ha hagut de demanar permís amb anterioritat?.

A partir d’ara, els afiliats de quota de la UGT ja saben, corroborat explícitament pel president del sindicat, en benefici de qui paguen també. O millor dit, en benefici de qui paguen sobretot.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Es el que té això dels sindicats amb el cul llogat, sigui a un partit polític, sigui a la patronal (que també n'hi ha).

Anònim ha dit...

Els sindicats, efectivament, com es despren del post i de la lectura dels diaris, són extremadament depenents de partits polítics, la qual cosa els inhabilita com a defensors dels treballadors perquè serveixen altres interessos. Per no dir quan s'intueix una proximnitat excessiva a la patronal...

- Que han dit, sin no, en el tema de rodalies que afecta a governs (municipal, autonòmic i estatal) "amics? RES
- Que van fer en el problema de l'aeroport de l'estiu passat? De fet, generar-lo en un exercici d'irresponsabilitat digne de millor causa.
- Que van dir o fer amb el problema de l'edifici de Gas Natural que va afectar la salut de treballadors? RES

I es que de vegades tenen comportaments dels que en l'argot taurí anomenen (referit a alguns crítics) "sobrecogedores"

Anònim ha dit...

És tant barat un sindicalista...

Anònim ha dit...

De debó que són impresentables... l'Alvarez (és parent de la Maleni?) que es sol posicionar sobre el be i el mal, sobre lo deví i lo humà, no ha obert la boca en el desgavell de les infrastructures, la Renfe, els avions... Com que no afecta treballadors...

Anònim ha dit...

En dues paraules: IM presionant!

Un dia caldria obrir un ampli debat sobre el paper dels sindicats en la defensa dels drets del treballadors... tot i que és políticament incorrecte perquè sortirien les vergonyes dels sindicalistes, tant progres ells...