dimecres, 15 de novembre del 2006

Tristbarats

Si els dos partits que formaven els governs de Convergència i Unió feien disbarats, el Tristpartit cometrà, sens dubte, tristbarats. No cal ser profeta. Vaig cometre l’error, quan el Tristpartit anterior, de no fer una relació dels seus múltiples i variats tristbarats. Avui podria haver-ne publicat un llibre i fer algun calerò. La vena fenícia que no falti...
Proposo als tramadors polacs que vagin complementant aquesta col·laboració amb els trisbarats que detectint. Els possibles drets d’autor ja els compartirem entre tots...

Iniciaré la previsiblement llarga i substanciosa llista, amb dos tristbarats anteriors a la constitució d’aquest govern que augura una temàtica prou ampla per anar fent créixer la trama:

Tristbarat 1: la formació del nou govern. Tinc entès que el procediment per formar govern ha de complir, com a mínim, els següents requisits: a) constitució del Parlament; b) elecció del President i de la Mesa del Parlament; c) invitació del President del Parlament al líder de la formació que disposa de més escons, a que intenti constituir un govern; d) roda de consultes del senyor Mas als altres líders per complir l’encàrrec; traducció: oferiment desesperat de poltrones als amics i enemics del senyor Carod dins d'ERC i, a ell mateix, l'oro i el moro -la vall d'Andorra pot ser no cal doncs el senyor Carod coneix bé Perpinyà que és prou a prop-;e) fracàs estrepitós de les negociacions: la poltrona és la poltrona i al país, com deia La Trinca referint-se al poble, «que el donguin pel dubi dubi ua»; f) invitació del senyor Benach (aquí sí que he fet de profeta però no té cap mèrit) al senyor Montilla, com a líder menys perdedor de les eleccions, a que sigui ell qui intenti formar un govern (allò d’estable i de progrés sembla un eufemisme: hi ha algun govern que no tingui la voluntat de progressar i d’estabilitzar-se?); g) roda de consultes del senyor Montilla als altres líders per complir l’encàrrec; h) fiumatta bianca: el senyor Montilla té èxit i aconsegueix muntar un govern que farà les delícies dels periodistes i dels tramistes.
Aquí s’han saltat els passos de la a) a la g) i s’ha anunciat amb força rebombori la poltrona que tindrà cadascú. El protocol a fer punyetes.

Tristbarat 2: el vicepresident. Aquesta serà la poltrona que li adjudiquen al senyor Carod. Sembla que el càrrec no està previst a l’Estatut i han sortit estudiosos que posen en dubte la legalitat del nomenament. No deixa de tenir morbo que sigui vicepresident d’un govern que tindrà com a tasca fonamental desplegar l’Estatut aprovat, el president d’un partit que es va oposar a la seva aprovació. Encara hi haurà sort i el Tribunal Constitucional el tirarà enrere...

_______________________________________________________

Com que els nombres naturals són infinits, no tindrem límit per anar numerant els pròxim-futurs tristbarats. Animeu-vos, tramencs, tenim tema.

7 comentaris:

marius ha dit...

els nombres enters són infinits, com la capacitat de fer TRISTBARATS dels trist-i-partit. En podriem afegir una llista interminable, però anirem pas a pas, i ja parlarem dels drets d'autor.
No. 3. Tot i que l'esquerra perdedora ha pactat amb les esquerres contrafort un partit vagamen anomenat d'esquerres (un dia en parlrem d'això), resulta que els respectius programes es van quedar al calaix i fins ara, totes les reunions han parlar NOMÉS de poltones. Vervigràcia: el florero té com a qüestió "innegociable" que no es faci el 4rt cinturó, el PSOE diu que es farà. No obstant, en Saura prima l'Audi i la cadira de cuiro al que diu que pensa (de fet, el mateix que va fer amb el túnnel de Gracons). El mateix podriem dir de la interconnexió elèctrica amn França... així dons, si no pacten en base als programes, deuen seure a la taula de repartició deixant a la porta de la sala on es faci el programa, la vergonya i, naturalment, Catalunya.

Oi que si, Sr. Carod? A que si, Sr. Saura.

Fonte ha dit...

Tristbarat 4, 16-11-06: Tot i que ja ha estat citat al tristbarat 3, faré una precisió en relació a la interconnexió amb França de la línia de Molt Alta Tensió (MAT). No entro en consideracions sobre si cal o no cal: ja fa temps que he aprés a no refiar-me de les opinions dels experts, ja que són diferents segons a quin partit pertanyen; quant a les opinions dels polítics, vaig florir abans. Em cenyeixo únicament, doncs, a la hipocresia de les declaracions d’aquests dies. El PSC diu que es farà i els seus antics i futurs socis diuen que no. Fins aquí res de nou: es reedita el tristbarat del tristpartit 1. Però ells també aprenen i, davant la necessitat de manteniment de les seves posicions cara als seus electors (pobres...), han trobat la solució: la decisió quedarà ajornada per necessitats electorals a França (presidencials i legislatives) i a Espanya (municipals). No diuen res de les necessitats dels ciutadans de cada país. Torno a citar La Trinca: ...«al poble que el donguin pel dubi dubi ua...» Un cop resolts els pastelejos electorals, la línia es tirarà endavant però ERC i IC no hauran de patir pels seus vots: ja s’ha fet una consulta a Europa per que aquesta els justifiqui i decideixi que la MAT es farà, encara que ells s’hagin seguit oposant. I tots contents. Van aprenent, van aprenent.

cobaltina ha dit...

Molt bé, Fonte, pel neologisme!. Jo hi trobo, tanmateix, un problema al nom i és que ja veuràs com més d'un TristBARAT resultarà , en realitat, CAR!.
Per la meva part afegeixo el següent tristbarat: El Departament "ornitorinc" i, alhora, escapçat. Diu el diccionari que un ornitorinc és mamífer, ovípar, amfibi, amb bec i pèl (Déu n'hi do!). Quelcom semblant al departament de Comerç, turisme, indústria, universitats i recerca... no?. Amb tot, aquest departament està escapçat, perquè consum (suposadament lligat a comerç) va a parar a Economia i Finances! cosa que també té la seva gràcia

marius ha dit...

TrisBARAT (de fet, és car). enèssim:
- Departament de Comerç, Indústria, Turisme, Universitats i Recerca (és que ho ha demanat ERC, sabeu?) No comments... és per una millor gestió de la cosa.
- n+1: Departament de Medi Ambient i Habitatge (aquest el vol el Saura, també per millorar la gestió de les coses).

Anònim ha dit...

Què passa, tramadors, ja heu esgotat els tristbarats? Trobo que quatre o cinc en són molt pocs. El tristpartit ho deu estar fent prou bé...
O és que el senyor Mas ha agafat el relleu? Perquè ja comença a ser hora que accepti que qui ha perdut les eleccions no pot governar.

marius ha dit...

Tristbarat n+1:
Sabeu que "Comerç" ha anat a parar a Economia i Finances? Sabeu que el departament d'Economia i Finances s'acupa de l'economia i les finances INTERNES de la generalitat, no de les nostres economies. Que té a veure, dons, Comerç en aquest departament? Com en altres Tristbarats, es tracta de repartició pastelera, res aveure amb les necessitats del país i, encara menys, amb la coherència.
País...

cobaltina ha dit...

1.- Montilla ja ha dit que es farà el 4rt cinturó. Ja veurem com ho arreglen. Segur que amb uns quants tristbarats
2.- Detritus: pensa que el govern encara no està format. Aquests tristbarats són del govern "in pectore". Ja veuràs quan comencin. Salut!