dilluns, 6 de novembre del 2006

Pànic a volar


Hi ha gent que té pànic a volar. Hi ha gent que no. Doncs per als que no, ja estan intentant que ens agafi a tots.

Des d'avui, noves normatives de seguretat prohibeixen dur a l'equipatge de mà contenidors de líquids amb més de 100ml (mig got dels de casa). Crec que a cap supermercat es poden trobar pots de xampú o de sabó de menys de 100ml, i qualsevol beguda ve sempre amb un envàs de més de 100ml. Ah, bueno, la normativa exclou el que es compra dins de l'aeroport (que jo pregunto, si porto una ampolla d'aigua, què he de presentar, el tiquet? com saben si l'he comprat aquí o allà?). Els líquids han d'anar en una bossa de plàstic, com la de la foto, i fora de la motxilla, per ser examinats a part. A més, cal que els abrics i jaquetes siguin examinats a part, i els portàtils i demés aparells electrònics també.

A veure, a més de provocar cues tremendes en els controls d'equipatge, això incrementa la seguretat als aeroports i als avions? O simplement és una manera més de marejar el personal, de provocar sensació d'inseguretat i justificar mesures de control sobre qualsevol cosa?

Si jo volgués fer explotar un avió amb un explosiu líquid, em comparia una colònia a l'aeroport, llençaria la colònia pel wàter i hi posaria l'explosiu a dintre.

Marius, al proper hotel que vagis, aquells potets petits de sabó que posen a la banyera, arramba'ls! que no fan més de 100 ml.

4 comentaris:

marius ha dit...

M'has tret el post del teclat!
A mi ja em semblen indignants les mesures actuals, imagineu les de les bosetes de plàstic i els abrics i ordenadors. Estic fermament convençut que no incrementa la seguretat, i ells ho saben. Ara be, el que si incrementa notablement són els comptes de resultats de les empreses de seguretat (que no és el mateix).
És tant absurda la mesura, en nom d'uns atentats del 11/9, (de l'autoria dels quals hi ha seriosos dubtes) que, de fet, les mesures adoptades aquest mes no es posaran en marxa totes fins el maig 2007. I mentres, estem insegurs? O és que, simplement, les empreses adjudicatàries de la "seguretat" no estan encara preparades per assumir les mesures?
Per la meva part, he decidit limitar a l'indispensable els vols en avió. Si tothom fes una cosa semblant i les companyies aèries reduissin els seus resultats econòmics, puc assegurar que les mesures (indispensables ara) es reduirien als mínims.
Més dades: des de l'engany del 11S, la majoria d'atentats han estat a trens i metros. Perquè no s'apliquen les mateixes mesures a l'entrada del metro i dels trens de rodalies (recordeu l'11M). Simplement, perquè no és operatiu.
Si això és així: perquè als aeroports? Dons simplement perquè la gent té la sensació que els avions (per alló que no toquen a terra) són més susceptibles de ser atentats.
Se'ns pixen a sobre i en fan creure que plou. Vet aqui

cobaltina ha dit...

Efectivament, és una forma més de marejar el personal i tenir-lo entretingut i cabrejat.
Mentre escric això, he escoltat una de molt bona a la ràdio. Gràcies a una profunda reflexió dels nostres vetlladors per la seguretat, sembla que les ensaimades de les Illes es podran dur com a equipatge de mà. Es veu que aquesta qüestió havia provocat problemes entre els cossos de seguretat, sobretot pel que fa a les de crema... de textura, ja se sap, sospitosa!

marius ha dit...

Com he dit més d'una vegada, les mesures de suposada seguretat es mantindran fins que toquin el voraviu (la butxaca, vaja) d'algun col.lectiu dels que poden trucar a palau (la Moncloa o el palauet de la Generalitat). Ni un minut més.
Vegeu, sinó, el tema de les ensaimades de cabell d'àngel i de crema: els farcits eren un líquid fins que van reduir els ingresos dels pastisers de Mallorca. Immediatament van deixar de ser líquid per convertir-se en un sòlid.
Hauriem de parlar amb AENA, que té aquesta miracolosa capacitat, per proposar un sistema de neu artificial, o de congelació de preus (de l'habitatge, per exemple).
No en teniem prou amb el parlament valencià legislant sobre què és la llengua catalana, que ara algun emboscat en el miniteri del tema, legisla sobre termodinàmica.
De conya!

marius ha dit...

LECTURA OBLIGADA:
Article de José Antonio Millás al PAIS del 13 de novembre "los ritos de la seguridad", li enviaré a qui me'l demani, no sé si és legal penjar-ho aqui (penso que no).