dilluns, 13 de novembre del 2006

Mobbing

L’altre dia, gent del Taller contra la violencia immobiliària van gravar amb una càmera oculta una gestió relativa a una queixa de mobbing a l’Oficina municipal d'informació al consumidor de l’ajuntament de Barcelona. El funcionari que els atenia desencoratjava al suposat consumidor tot dient-li que ho deixi córrer, que si el pressionen es busqui una altra casa, que no hi ha res a fer. Ho vaig llegir a diversos diaris el passat divendres dia 20 d'octubre. Immediatament, el director de no se quina oficina de Comerç, Consum i Turisme de l’ajuntament de Barcelona, Sr. Albert González va fer unes declaracions dient que el vídeo en qüestió s’havia obtingut il·legalment i que es querallaria contra els autors. Res no va dir sobre el fons de l’assumpte, ni sobre la realitat del desplaçament que alguns inquilins antics (gusanos, en l’argot que fan servir aquestes empreses) pateixen per part de diverses immobiliàries sàviament aconsellades i representades per prestigiosos gabinets jurídics.
Tampoc he sentit cap declaració de l’alcalde, l’hereu Hereu, ni del conseller del ram, ni del cap de files del conseller del ram, el conseller florero Sr. Saura (també conegut com Saura Siseñor en al·lusió a les converses amb Montilla per formar el tripartit). Tampoc no he copsat cap acció de govern (municipal o autonòmic) en el sentit de corregir aquesta flagrant injustícia que representa el mobbing i l’absoluta inoperància de la corresponent oficina municipal que s’ocupa (és un dir) del tema.
No obstant això, en els darrers 15 dies he llegit atentament els diaris i he escoltat diversos espais de notícies a diferents ràdios. No he llegit ni sentit que ningú hagi dimitit. Ningú, eh? A que sembla estrany?
La Trama estima que els Srs. Hereu i Baltasar haurien perdut tres punts del seu carnet de polítics per clara desatenció d’un problema real dels ciutadans, que tenen davant del seus nassos i, no obstant això, no fan res per solucionar-ho. En cas que al·leguin ignorància, la pèrdua de punts hauria d’arribar a cinc.

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Per si el voleu veure sencer, us deixo un enllaç al video.

Els de l'oficina antimobbing no només aconsellen no enfrontar-se al propietari de l'immoble, sinó que dónen informació falsa als usuaris (vegeu, vegeu el video).

eva ha dit...

Que fort.
És indignant.

Anònim ha dit...

Una altra actuacio modalitat de mobing immobiliari, els okupes, i la seva estranya i amical relacio amb l'Ajuntament, tambe valdria la pena d'investigar-la.

marius ha dit...

Tranquis tots! Ara que en Saura s'encarrega de la cartera d'interior (i dels mossos de Tura, amb gran cabreix de l'actual propietària), mirarà que una patrulla de mossos porti cada dia en cafè amb llet a les cases okupades.