dijous, 19 de març del 2009

"jaraneros y alborotadores"

Avui els diaris i les ràdios van plenes de la càrrega dels mossos contra els estudiants que es manifestaven pel desallotjament dels que estaven tancats contra l'anomenat "pla Bolònia". Es veu que els antidisturbis van carregar amb certa violència i no van diferenciar entre estudiats "jaraneros y alborotadores" (manllevant una expressió de Franco en relació als estudiants universitaris), públic en general i periodistes. Periodistes! Vet aquí la transcendència de la notícia: van tocar periodistes i els col·legues, sempre tant sensibles, estan indignats. Això és solidaritat - que no corporativisme - i la resta són hòsties!


Però tornem a la "brutal" (Basté dixit) càrrega dels antidisturbis... Que esperaven? No són gent preparada per ajudar a creuar el carrer a les velletes. De fet, si algú sap un ofici, normalment no es fa policia i menys va a parar als antidisturbis. La policia (les policies) estan entrenades per a repartir estopa. Punt. Que alguns urbanos ja no estan per això i la panxa els pesa massa? Dons a posar multes (d'aparcament, que les altres és feina dels radars), que és una altra manera de repartir estopa.

I aquesta "brutal" càrrega té uns responsables polítics? Naturalment, algú va ordenar: - Dad canya a quien se ponga por delante! Sin contemplaciones!. Que esperàveu de les criatures d'Iniciativa?. Formades en la cega obediència al líder, al si de la "dictadura del proletariat" (ja sabeu, la terra pel que la treballa i les patates pel comitè) i procedents d'un partit que fins fa quatre dies defensava el totalitarisme (d'esquerres, això si, però totalitarisme al cap i a la fi). Dons és el que hi ha. De fet, avui ha sortit per la ràdio el director general de la cosa demanant disculpes per atonyinar periodistes, res ha dit dels ciutadans que passaven per allà o dels estudiants, el pecat dels quals era voler anar a manifestar-se a la plaça Sant Jaume, on té el despatx un altre deixeble de la dictadura del proletariat.

3 comentaris:

Fernando Díaz | elsituacionista ha dit...

Impresionantes imágenes de los antidisturbios saliendo directamente de la furgoneta, porra en alto, en persecución -como pollos sin cabeza- de estudiantes que estaban quietos. Aquí la agencia antidoping debería decir algo, porque por muy tonto o burro que se sea, está claro que a los antidisturbios les inyectan algo antes de salir de comisaría -hoy, por cierto, me han confirmado que es práctica habitual en el ejército.

El telediario de A3 ha cambiado el tono de la noticia de un día para otro. Ayer, la poli respondía a provocaciones. Hoy -seguramente tras haber recibido algún que otro mail de gente de bien haciéndoles ver lo evidente-, ha habido antidisturbios de actitud cuestionable.

Lo dicho. El totalitarismo.

Anònim ha dit...

que poc han canviat les coses!
30 anys de "democràcia" i a l'hora de la veritat, la poli persegueix i atonyina els estudiants "revoltosos" per tal que no molestin el virrey. Al menys abans podiem pensar que el Gobernador Civil de torn era un fatxa... ara que hem de dir del Saura?

Anònim ha dit...

Increible! Avui ha sortit el Saura dient que investigarà, però que la decisió va ser del director general! Fantástica la capacitat d'aquest tipus de repartir les culpes entre els seus col.laboradors.

No m'estranya que tingui els mossos em`prenyats com unes estenalles. Qui collons ha posat aquest inútil a gestionar res que no sigui el seu partidet del carrer Ciutat?