dilluns, 23 de juliol del 2007

ANEM DE VACANCES!

Ja tens resolt el tema de l’escola bressol de cara al proper curs?. L’increment inesperat i substanciós de la quota mensual de la teva hipoteca et deixa un petit marge?. FELICITATS! Ja pots anar de vacances!.

Ara bé, si no has tingut amb compte amb prou temps que havies de renovar el DNI o bé viatges a un país d’aquells on hi ha virus o bacteris desconeguts a casa nostra que t’obliguen a una vacuna exòtica, potser hauràs de canviar els teus plans. L’alternativa sembla ser que són llargues cues davant l’edifici/finestreta adequats. Es recomana matinar molt per veure si et donen número per l’endemà i, sempre que sigui possible, portar la carmanyola i l’ampolla d’aigua.

Si els teus plans són viatjar en avió, compta que ara els tràmits a l’aeroport són molt més feixucs –qüestions de seguretat-- i que el que abans costava aproximadament una hora d’espera s’ha convertit en un mínim de tres. Això si no tens la desgràcia que els teus bitllets formen part d’aquells venuts de més, no et perden l’equipatge, et canvien l’hora del vol o, senzillament la teva companyia no té avions per volar ni oficines a l’aeroport.

Si viatges per carretera, a canvi de gaudir del paisatge destrossat que ens està deixant la construcció de les vies del TAV, hauràs d’anar amb compte si t’atures a fer el natural recés per omplir el pap. No beguis res més que aigua! Qualsevol bri d’alcohol serà detectat per qualsevol de les dues-centes bufades que hauràs de fer pel camí. Tampoc són aconsellables les begudes dites refrescants i, per descomptat el menjar ràpid, que després t’engreixaràs i seràs una càrrega per a la seguretat social.

Tampoc corris! (Entenent per córrer qualsevol excés de velocitat respecte del que marquen els senyals de la carretera, siguin o no raonables), o tindràs aviat una salutació cordial dels nostres serveis de trànsit anunciant-te que hauràs de pagar per la teva irresponsabilitat (això sí, els pagaments a La Caixa) vers la seguretat vial i el medi ambient. Que volem respirar bé encara que sigui només per gaudir del paisatge de grues i obres a tort i a dret.

Quan, malgrat tot, arribis al teu lloc de destí podràs admirar des de l’hotel de quinze plantes a tocar del mar com són de tornassolades les meduses. Però procura no tocar-les perquè si has d’anar al metge d’urgències, descobriràs que les nostres costes no estan preparades per assumir l’increment de població estacional de l’estiu.

Alternativament, si quan et vas plantejar què faries aquest estiu vas decidir quedar-te a casa perquè has d’estalviar per pagar la hipoteca , els llibres dels nens i la guarderia del petit, que no porta llibres però ha estat del tot impossible aconseguir una plaça pública d’ensenyament no obligatori, tampoc estaràs tranquil.

No posis l’aire condicionat! Perquè malgrat et van donar tota mena de facilitats i et van reiterar que si instal·laves l’aire series més feliç, ara resulta que si engegues l’aparell seràs la causa principal del canvi climàtic.

Naturalment igualment no has de beure ni menjar hamburgueses, ni fumar, que se m’havia oblidat abans. Pots jaure al sofà i al capvespre, amb la caiguda del sol, pots sortir a passejar per Barcelona i compartir l’escàs espai existent als carrers (ja se sap, les obres es fan a l’estiu perquè destorben menys, més les obres necessàries del túnel del TAV -el “tunelillo” que diu no-sé-quin responsable de Renfe- etc.) amb milers i milers de turistes d’una qualitat que déu ser la que ens mereixem.

Podràs gaudir també d’una gran varietat de les anomenades festes alternatives, sempre que no es facin sota casa teva, perquè ja em diràs, tancar la finestra sense posar l’aire.... I creua els dits perquè a en W. Allen les filmacions li hagin sortit bé a la primera, perquè sinó les haurà de repetir i us puc assegurar que és tot un muntatge!.

Amb tot, si et quedes a BCN i vas a un bar (alerta amb el que demanes!) et semblarà que ets a l’estranger perquè els cambrers ni entenen ni parlen la teva llengua.

Això sí, siguis on siguis pots estar segur que estàs controlat, ja sigui perquè parles amb el mòbil, ja sigui perquè pagues amb la visa, ja sigui perquè, senzillament, llegeixes aquest post.

Malgrat tot, bones vacances!

1 comentari:

marius ha dit...

Per si faltava algun detall en el panorama, la realitat (que és toçuda) l'ha vingut a completar amb l'apagada que ha patit Barcelona... 330.000 usuaris (pel cap baix un milió de persones) i passades 24 hores, encara queden sense llum 80.000 usiaris (posem unes 250.000 persones).

Ep! Però tranquils! El Montilla els ha dit que s'afanyin... això sin, sense aixecar la veu, no sigui cas que s'emprenyi Endesa.