dimecres, 9 d’abril del 2008

La Rifa

No sóc persona afeccionada a jugar-me els “quartos” en el joc. Ni els sortejos de l’ONCE, ni les escurabutxaques, ni rasca-rasques,.. res de tot això m’ha cridat mai l’atenció. Mai he perdut –ni guanyat- res a un casino i fins i tot hi ha nous jocs institucionals que no tinc ni idea de com funcionen.

I la “lotería nacional”?. Tampoc, amb una única excepció, la rifa de Nadal. Tinc aquesta debilitat. Considero aquest sorteig com una part dels costums nadalencs que m’agrada de seguir,... ja veus!.

Aquesta rifa, com gairebé tothom coneix, no té gaire secrets. Hi ha no-sé-quants números, distribuïts en sèries i dècims. Tots ells, tots, estan ficats en un bombo, qualsevol pot resultar guanyador. Els que hi juguem sabem que podem guanyar un premi important, un petit pessic, que senzillament ens retornin els diners jugats... o res. També hi ha en el bombo els números no venuts i si resulten premiats, doncs, de nou cap a casa.

Ahir i avui, escoltant i llegint les cròniques del debat a Las Cortes –no vaig tenir ni temps ni ganes de seguir-ho en directe i en la seva totalitat- m’ha vingut al cap la rifa de Nadal... ja veus! (altre cop).

El president en funcions / candidat a president va fer un reguitzell de promeses. Va intentar acontentar els diferents àmbits: des de la construcció –l’administració invertirà en obres públiques per tal de pal·liar els problemes del sector, mesures per ajornar terminis d’hipoteques,...- , a les mesures socials – augment salari mínim, pensions,...-, sense descurar la qüestió de la igualtat o la lluita contra el terrorisme. També amb mà estesa a pràcticament tot l’arc parlamentari .

Podríem dir que el president en funcions /candidat a president no va fer altra cosa que posar els números al bombo.

Ara cal esperar per saber quines d’aquestes promeses s’acompliran (quins números sortiran premiats), i fins a quin punt (nivell de premi), quines quedaran pendents per a properes legislatures (números premiats i no venuts) i quines han nascut per a l’oblit (números no premiats).

Deia que el president en funcions /candidat a president va estendre la mà a pràcticament tot l’arc parlamentari. Tanmateix, hores d’ara ja hi ha partits que saben que porten més números que altres. També n’hi ha que fins i tot saben que el sorteig està amanyat i que el seu número no està al bombo i, curiosament, alguns d’aquests són els que ajuden a donar-hi voltes.

2 comentaris:

marius ha dit...

La sensació és que, al menys a Catalunya, se'ns rifaran... tot i els 25 diputats de la Secta.

Esteve ha dit...

Molt bona!
Estar clar que crec per aixo que la sort no acompanya aquest sorteig. ja que crec que hi han boles que tenen més pes que les altres i que segur cauran i d'altres que son més promeses que flotant el "bombo"... i que crec que aquesta legislatura serà com aquells últims 4 anys del PP... crec que hauríem de començar a construir el nostre propi "bombo".