dimecres, 20 de maig del 2009

Gat per llebre

Alguna vegada s’han aturat els nostres polítics a saber què és la política?.

Segons el nostre tan consultat diccionari, la política és la ciència i l’art de governar, que tracta de l’organització i de l’administració d’un estat en els seus afers exteriors i interiors. Ja ho veieu: ciència i art.

Ens trobem doncs, envoltats de científics i artistes capaços, per exemple, de sentir-se orgullosos que l’avi prohibís a casa parlar una determinada llengua. Atenció, no que volgués o obligués a conèixer-ne dues, no: que prohibís parlar-ne una... i això el net ho troba fantàstic.

Científics i artistes capaços, per exemple, de pretendre esperonar la població a implicar-se en les eleccions europees amb un cartell contrari a ex-dirigents que res tenen a dir hores d’ara i a dirigents com ara el polonès –el qual la majoria no sap ni qui és- i l’italià –al qual, al marge que es desqualifica tot sol, ZP li deu la presència a la propera reunió del G-noséquè-. És curiós que, en canvi, no aparegui l’actual president francès que tampoc és d’esquerres però no gosen, o en Blair, que també formava part de la foto de les Açores (ai! que aquest no és de dretes!). O amb un altre cartell que diu “Contra la crisi de la dreta, solucions d’esquerra”, oblidant que l’esquerra està en la segona legislatura continuada de manar, allà i aquí.

Científics i artistes capaços de discutir sobre els mapes que apareixen a les tv per informar de la meteorologia, o de vendre’s, presumptament, per un vestit.

Capaços, en fi, de presentar en un debat de política general propostes-conill de barret de mag que esdevenen resolucions-gat mestís i borni i dir que l’han guanyat.

3 comentaris:

marius ha dit...

I és que el nivell és el que és, que vols que et digui. Tenim un parlament i un govern de funcionaris (70% dels parlamentaris, per a ser precisos), gent no ha vist el mon més que des de la finestreta del seu negociat, ara fa 30 anys, quan anaven a l'ofinica de torn mentre eren delegats sindicals (amb la corresponen exempció horària).

Quins curricula tenen el president i vicepresident del govern, quin el president del parlament? Dons així ens va...

Tot plegat sense esmentar la Bibiana (miembra del govern de ZP), o la Chacón, o el Corbacho, o el Chaves (toma, el cupo de gènere covert!). Que saben fer aquests? Què han fet al llarg de la vida "professional"? La resposta espanta!

Anònim ha dit...

Pues anda que la campaña de las europeas es de lo que se llama NIVELAZO!!!

No nos los merecemos!

Toni Valls ha dit...

Si, la veritat és que j afa temps que tinc la impressió que ens tracten d'una manera paternalista treient-nos qualsevol mostra d'inteligència.

http://nosoportobarcelona.blogspot.com/2009/05/la-fiesta-de-la-democracia.html

Palant de treure, sóc català, els meus avis ja ho eren i fins allà on conec, jo com tota la meva família no tenim nivell per estudiar abants del 92,
¿1992, olimpíades i l'aparició de catalunya?. Em cal un segell per demostrar l'obvi.