dijous, 14 de juny del 2007

LECTURES RECOMENADES -2

Al DOGC de data 11 de juny apareix un nomenament que, de nou, m'ha atret l'atenció.

També, naturalment, és un càrrec eventual o de confiança. Es tracta del nomenament del Sr. Marc Rius i Piniés com a coordinador general de Planificació estratègica del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació.

Com en el cas que comentava l'altre dia, el nivell i el grau cón els més elevats possible a l'administració de la Generalitat i el complement també de gairebé 40.000€ cada any. Per entendre'ns, això deu suposar uns 100.000-120.000€ l'any pel cap baix. Ignoro quina quantitat correspon al partit.

Pensem que aquest departament té una secretaria general, que encapçala el Sr. Boada. Una direcció de serveis amb, ni més ni menys, que tres subdireccions generals. Set direccions generals, amb un total d'onze subdireccions generals, dues secretaries i cinc organismes autònoms, a banda d'altres oficines, secretaries de comissions, gabinets, serveis (en plural) jurídics, i serveis territorials diversos.

Veiem les funcions del coordinador general de Planificació Estratègica del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació:

a) Participar en l'estudi, el disseny, la planificació, l'execució i l'estratègia dels programes d'actuació impulsats per la secretaria general del departament.
b) Assessorar i fer el seguiment del desenvolupament de les estratègies que s'apliquin per l'assoliment dels objectius marcats pel departament.
c) Fer el seguiment i l'anàlisi de les repercussions de les polítiques sectorials del govern en polítiques públiques de seguretat que impulsa el departament.
d) Planificar, dissenyar i coordinar l'elaboració d'estudis d'anàlisi i prospectiva sobre les polítiques públiques que impulsa el departament.
e) Desenvolupar qualsevol altra tasca que li sigui encomanada relacionada amb les anteriors.

Coneixent la quantitat de gent que hi ha per planificar, estudiar, dissenyar, assessorar, fer el seguiment dels temes, desenvolupar, impulsar, estudiar, promoure, gestionar, etc. etc... algú és capaç de saber què farà aquest senyor?... Potser no té prou feina a la secretaria política d'ICV?

4 comentaris:

marius ha dit...

Recentment, dos periodistes italians han publicat un llibre "La casta" que valora quan costa a l'estat italià (i per tant als italians) la casta política. No l'he llegit, però es veu que és un estudi molt documentat (bàsicament del diari oficial italià, que no sé com es diu), però on surten els pressupostos, personal, assessors, dietes, despeses de representació, etc.

D'allà es veu que al Quirinal hi ha més de 3000 (tres mil) persones, els sous de les quals deuen costar una quantitat ininmaginable... I així van deduint que el conjunt de la classe política costa als italians el mateix que Regne Unit, Alemània i França junts.
Jo no sé ni per on començar, però estaria be que un estudi semblant és fes a la Generalitat, a veure com es gasta els nostres diners el guvern d'entesa i progrés...

Qui s'anima?

Anònim ha dit...

Ja va sent hora de publicar les llistes d'alts càrrecs a la Generalitat de Catalunya dels anys 2003, 2006 i 2007, no?
Quin increment hi ha hagut?

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Jo, demà mateix, corro a afiliar-me a IC-V, a veure si encara hi sóc a temps d'arreplegar alguna cosa.