dissabte, 13 de desembre del 2008

Els 25 diputats

Fa dies que els diaris van plens del possible vot dels 25 diputats del PSC als pressuposts generals de l’estat. A part de que no sé a què ve tanta discussió perquè els 25, com un sol home, votaran que si, com està manat. Però el Castells fa declaracions ambigües i això dóna tela als periodistes, sempre tant limitats en les anàlisis, fidels transcriptors de les notícies d’agència o de les notes de premsa interessadament emeses.


Que ningú ho dubti, els 25 votaran SI a uns pressupostos que el mateix ministre que els presenta diu que estan desfasats, que no inclouen res del finançament que l’estatut preveu, que retallaran les inversions en infrastructures a Catalunya, per no parlar de les transferències de rodalies o la gestió dels aeroports. Per tant, aquesta setmana es reunirà el caucus del PSC i després de les corresponents xerrameques, acordaran que els pressuposts de 2009 “són bons per a Catalunya”. Punt.


Tot plegat resulta poc enriquidor per a la salut democràtica i per la predicada “desafecció” dels catalans vers els polítics. Els 25 mansos dels PSC van ser votats per algú per tal que defensessin els interessos de Catalunya i hom pensaria (en estricte aplicació de la lògica), que cada diputat analitzarà els pressuposts (o el que toqui en cada cas), en valorarà la bondat pel que fa als seus votants i votarà en consciència i amb honestedat allò que li sembla més bo pel seu país. Però no, en lloc d’això es reunirà el partit i acordaran què han de votar els diputats (fàcticament ja acordat, que quedi clar). Dit d’una manera molt suau, això és una perversió de la democràcia, quan no un frau als electors. Però ja se sap, qui fa la llista no són els electors amb l’emissió dels seus vots, sinó un obscur funcionari del partit i per tant, a qui han d’estar agraïts? Dons al que fa les llistes, no als idiotes que les voten. Clar, oi?


Dons, o llistes obertes, o dictadura de la burocràcia dels partits. No hi ha camí intermedi. I això és d’aplicació a tots els partits polítics.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

I dons, algú pensava el contrari? ZP ens va enganyar una vegada més i ara ens tocarà tragar el que convingui.

Anònim ha dit...

Atenció! Avui, els nois d'ICV i els d'ERC ja han justificat que els 25 del PSC votin amb el PSOE, o sigui, que un cop assumida la cosa, l'únic que cal es garantir la continuitat del govern de Pregrès, Entesa i el que sigui. El tripi, vaja.

cobaltina ha dit...

Ara el PSC torna al lema de la darrera campanya: si no es vota el pressupost, cau el Govern PSOE i torna el PP... i ja sabem que ens agrada més la vaselina socialista...
L'altre argument: res té a veure el pressupost amb el finançament... i ja sabem que un bon finançament emprenyaria el PSOE andalús, un mal finançament el PSOE català(representa). Qui volen content a Madrit?

Fernando Díaz | elsituacionista ha dit...

Pues hoy anunciaron que sí, que votan afirmativamente pero que mirarán con ojo lo que haga el Gobierno.

Ya lo decía Forges en una de sus viñetas de los 70: la política es el arte de nadar y guardar la ropa. ¿no?