dijous, 14 de juny del 2007

LECTURES RECOMENADES -2

Al DOGC de data 11 de juny apareix un nomenament que, de nou, m'ha atret l'atenció.

També, naturalment, és un càrrec eventual o de confiança. Es tracta del nomenament del Sr. Marc Rius i Piniés com a coordinador general de Planificació estratègica del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació.

Com en el cas que comentava l'altre dia, el nivell i el grau cón els més elevats possible a l'administració de la Generalitat i el complement també de gairebé 40.000€ cada any. Per entendre'ns, això deu suposar uns 100.000-120.000€ l'any pel cap baix. Ignoro quina quantitat correspon al partit.

Pensem que aquest departament té una secretaria general, que encapçala el Sr. Boada. Una direcció de serveis amb, ni més ni menys, que tres subdireccions generals. Set direccions generals, amb un total d'onze subdireccions generals, dues secretaries i cinc organismes autònoms, a banda d'altres oficines, secretaries de comissions, gabinets, serveis (en plural) jurídics, i serveis territorials diversos.

Veiem les funcions del coordinador general de Planificació Estratègica del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació:

a) Participar en l'estudi, el disseny, la planificació, l'execució i l'estratègia dels programes d'actuació impulsats per la secretaria general del departament.
b) Assessorar i fer el seguiment del desenvolupament de les estratègies que s'apliquin per l'assoliment dels objectius marcats pel departament.
c) Fer el seguiment i l'anàlisi de les repercussions de les polítiques sectorials del govern en polítiques públiques de seguretat que impulsa el departament.
d) Planificar, dissenyar i coordinar l'elaboració d'estudis d'anàlisi i prospectiva sobre les polítiques públiques que impulsa el departament.
e) Desenvolupar qualsevol altra tasca que li sigui encomanada relacionada amb les anteriors.

Coneixent la quantitat de gent que hi ha per planificar, estudiar, dissenyar, assessorar, fer el seguiment dels temes, desenvolupar, impulsar, estudiar, promoure, gestionar, etc. etc... algú és capaç de saber què farà aquest senyor?... Potser no té prou feina a la secretaria política d'ICV?

dimarts, 5 de juny del 2007

LECTURES RECOMENADES

Em sap greu no disposar de temps suficient i, sovint, de paciència, per llegir amb detall el DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya). De ben segur em perdo moltes oportunitats de reflexió. Amb tot ho recomano.

Moltes de les entrades corresponen a purs tràmits. Tanmateix, hi ha un apartat, el que correspon a "càrrecs i personal" que resulta força ensinistrador.

En aquest apartat apareixen els nomenaments, convocatòries de places, distintius al mossos (sí també n'hi ha que fan la feina ben feta, llàstima que no els filmin!), etc.etc.

Em vull referir ara a aquest apartat i, més concretament a una resolució del Departament de la Presidència apareguda al DOGC del 30 de maig proppassat nomenant una assessora del president.

Caldria pensar que els càrrecs d'assessor han de servir per cobrir aquells buits en determinada matèria que es produeixen en l'organigrama dels diferents departaments. En rigor, hauria de ser difícil que això passés. Però seria explicable en aspectes puntuals. Així, per exemple, pot ser adient que l'ens responsable de temes religiosos compti amb un assessor per a aquelles religions amb poca o nova implantació al País.

Tanmateix, el president de la Generalitat té tot el Govern per assessorar-lo en qualsevol matèria. Personalment, si presidís la Generalitat, se'm faria difícil trobar un càrrec d'assessor per posar-hi un amic.

No és el cas del nostre president.

La resolució a la qual em referia abans nomena la Sra. M.A. Fernández Suau com a assessora en matèria de polítiques culturals i comunicació del Departament de Presidència!.

En la resolució s'especifiquen les funcions d'aquesta assessora, que són (no us ho perdeu!) "assistir al president en matèria de polítiques culturals i comunicació; facilitar al president els contactes amb els sectors corresponents; elaborar la documentació necessària per a les activitats públiques del president amb els diversos agents socials i territorials en aquest àmbit".

També s'hi especifiquen les retribucions d'aquest lloc de treball: màxim grup i màxim nivell més un complement específic de prop de 40.000€ anuals... Oi que no està gens malament?

I dic jo: què passa amb els temes culturals?. El president no es refia del conseller de Cultura i Comunicació? (potser perquè no és "dels seus" -motiu per altra banda molt de moda al govern actual-). Al president li sembla que el conseller en qüestió no està capacitat per assistir-lo en matèria cultural?. Pensa que no li facilitarà contactes amb el sector perquè se'ls guarda tots per a ell mateix?. Potser el president creu que , atès que ja existeix un ministeri del ram, no cal un conseller de cultura i ha fet un primer pas per eliminar aquest Departament?. Potser li dóna tanta importància a la Cultura i la Comunicació que vol assumir personalment aquestes matèries?. El president ha perdut la llista i, com que no ho té anotat, no recorda que té un conseller per a tots aquests afers?. El president té una amiga que no ha sortit regidora i cal col·locar?...

En tot cas, em temo que aquesta ampliació de plantilla i de pressupost per a temes culturals i de comunicació no la notaran els "agents socials i territorials en aquest àmbit" , la notaran únicament "els agents socialistes i territorials en aquest àmbit"...