divendres, 27 de novembre del 2009

L'editorial

Ahir dotze diaris de Catalunya van publicar un editorial conjunt, idèntic, a l’entorn de l’Estatut i de la sentència del TC que fa més de tres anys que es pensa.

Crec que l’editorial, pel to i pel contingut era correcte. No vaig saber veure res més que una defensa d’un text legal aprovat pel Parlament, per les Cortes i refrendat en referèndum pel poble de Catalunya.

No vaig trobar cap referència a independentismes ni separatismes. Sí una descripció del que pensen, esperen i senten moltes de les persones que viuen a Catalunya. Del que pensen del TC, si més no de l’actual composició d’aquest Tribunal. Del que esperen del que un dia o altre s’apreciarà, amb més o menys contundència, a la seva sentència: retrocés. I del que senten contínuament a partir de versions esbiaixades i interessades del que som i de com som.

Tanmateix, haig de confessar que no vaig llegir res de nou. Tot el que allà es diu, ho hem escoltat i àdhuc ho hem verbalitzat en altres ocasions.

Què va passar ahir perquè a resposta espanyolista fos tan contundent?. Al meu parer una única cosa: la unitat, una forma d’actuar poc habitual a casa nostra.

L’actuació d’ahir dels dotze mitjans és molt important. Fora bo que servís com a punt de partida d’una altra unitat: la dels polítics.

Malauradament, em sembla que aquesta presenta més dificultats. Exclòs d’aquesta unitat el PP per mèrits propis, hi ha un altre element de desunió, que no és altre que el PSC.

Moltes persones diuen que Montilla ha plantat cara a ZP quan ha convingut. Personalment, l’única plantada que li conec va ser per assumir la Presidència de la Generalitat, el que és el mateix, en interès propi. Cap més. Mirin les hemeroteques i, si troben alguna altra ocasió de divergència, m’ho diguin, si us plau.

dijous, 26 de novembre del 2009

Setmana blanca

El conseller Maragall s’ha despertat amb una idea genial: que les famílies aprofitin la setmana blanca per anar a esquiar, atès que les seves dades mostren que ara només ho ha el 5% del personal i li agradaria arribar al 50% (deu ser un d’aquests prescindibles informes encarregats a parents, amics i coneguts).


La cosa ve del “nou” calendari escolar, aquesta ximpleria de que les classes comencin el dia 7 de gener i que el juny no hi hagi mitja jornada, naturalment sense que els mestres facin ni 5 minuts més del que ara fan. I per quadrar els números, cal introduir una setmana de vacances addicional (a decidir per cada escola): l’anomenada setmana blanca.


Aquí es veu l’origen social del conseller i la seva ideologia socialista li ha aflorat per tots els porus. En plena crisi econòmica, amb el 20% d’atur declarat oficialment, amb un 40% de la població que treballa cobrant menys de 1.000 euros, la gran aportació del conseller a l’educació dels infants del país és que se’n vagin a esquiar una setmana.
Entretant, no s’ha complert ni un dels 8 objectius proposats per la Unió Europea, els nostres nens han disminuït globalment la seva comprensió lectora, els nivells de coneixements fan pena segons tots els informes independents (no els pagats pel departament). Però en aquestes circumstàncies, el conseller pacta amb els sindicats fer una setmaneta cap a l’hivern, mentre que la seva contribució personal a la millora de l’ensenyament és que les famílies se’n portin els nens a esquiar.


Fantàstic! (ara caldria encarregar un informe per analitzar les causes de la desafecció vers els polítics)

divendres, 13 de novembre del 2009

Algú sap...? -3-

Ahir al Congreso de los Diputados, CiU va defensar una posició contrària a la LOFCA que, segons deia l’Il·lustre de torn, representava la mort de l’Estatut (s’entén que la part del finançament, la resta ja finarà amb el TC).

ICV, ERC i PSC(OE) van dir que això era una fal·làcia i que la LOFCA era el millor que li podria passar a Catalunya (s’entén el millor desprès de la constitució, ara fa 6 anys, dels governs tripartits, que, com tots sabem ens està anant de perles).

Si això és així: algú sap perquè els serveis jurídics de la Generalitat estan fent informes per demostrar que l’Estatut preval sobre la LOFCA? I perquè, paral·lelament, els serveis jurídics de l’Estat estan fent informes per demostrar que la LOFCA preval sobre l’Estatut?

Algú ignora qui tindrà la raó?

divendres, 6 de novembre del 2009

Algu sap...? -2-

Algú sap quants "petits gestos" calen per compensar l'energia necessària per muntar l'imprescindible Snow Show?